Kijk-, Luister- & Leestips

De beste Boeken, Podcasts, Websites en TV-tips
over
Mindset, Persoonlijke Groei & Bewust Leven

(+ nog enkele leuke Netflix tips en fijne uitstapjes om gewoon van te genieten)


Laatste update: 12/01/2023: 7 boeken toegevoegd in: “Leestips: boeken & tijdschriften” .

(Pssst…Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld. Nieuwe informatie vind je telkens bovenaan in elke rubriek.)

Lees-tips: boeken & tijdschriften

” Reading is to the mind what exercise is to the body “
Joseph Addison

Waarom ben ik zo moe? – Peter Beschuyt & Katrien Massa

OVER: Grip krijgen op je energie en je totale hoeveelheid energie vergroten.

Dit is 1 van mijn topfavorieten, en zoveel meer en beter dan de ietwat depri titel doet vermoeden. En nee, je hoeft helemaal niet moe te zijn om hier razend veel aan te hebben.

Dit praktische wetenschappelijke boek verklaart hoe het komt dat ons moderne leven zoveel eist van ons en onze energie, en wat we daaraan kunnen doen. (Zelf schreef ik hierover eerder het artikel: ‘Waarom we steeds minder tijd hebben – een verklaring voor ons jachtige bestaan.’ )

De auteurs bespreken samen met acht experts vier domeinen van de menselijke energie: fysieke, mentale, relationele en existentiële energie.

Dit boek gaat o.a.:
* Over stress, focus, over aanvaarden en loslaten, en omgaan met tegenslagen,..
* Over eten, bewegen, ontspannen en slapen..
* Over de relatie met jezelf (o.a. jezelf in alle aspecten kennen en aanvaarden) en over relaties met anderen. Over integriteit, liefde, samenwerken en plezier beleven, ..

En over nog veel, en veel meer.

Dit boek bevat zoveel belangrijke informatie dat er bladzijden zijn waarop nauwelijks nog een zin staat die ik niet een of ander kleurtje heb gegeven.

Alles goed. Voor de rest minder – Emma Gelaude

OVER: Schone schijn – Achter de façade van het picture-perfecte leven van Emma Gelaude

Alles aan het leven van de succesvolle carrièrevrouw en gelukkige moeder Emma Gelaude lijkt perfect. Maar het verhaal dat ze rond zichzelf heeft opgebouwd voelt als een gevangenis. Want ze gaat gebukt onder angsten en emoties die ze niet langer kan onderdrukken.

Dit is het echte verhaal van Emma Gelaude over de confrontatie met zichzelf en de maatschappij. Over de reis die ze maakte doorheen de donkerste diepten van haar ziel, en uiteindelijk richting een nieuwe bewustwording.

Rauw, diepgaand en indrukwekkend boek over herkenbare emoties en boordevol belangrijke (levens)vragen, verhelderende inzichten en pertinente wijsheden.

“Your diet is not only what you eat, but also what you watch, what you listen to, what you read, the people you hang around with….
Be mindful of the things you put into your body emotionally, spiritually and physically.”

(Uit boek: ‘Alles goed, voor de rest minder’
oorspronkelijke auteur onduidelijk)

Hoe leef je het leven – Dirk De Wachter, Alain de Botton e.a.

OVER: Inzichten voor het dagelijks leven: geluk, liefde, verandering, aandacht, vertragen en het dagelijks leven

Deze apart te bestellen special van Flow Magazine is een verzameling interviews met verschillende psychiaters, filosofen en andere deskundigen, die hun inzichten over en voor het leven delen.

  • In dit boekje las ik voor het eerst iets van de bekende Britse filosoof, Alain de Botton. Zijn interview ‘Ode aan het dagelijks leven’, dat wederom dieper ingaat op onze complexe moderne levens, is wat mij betreft 1 van de beste interviews uit dit boekje. Ik zou hier dolgraag het hele interview willen neerpennen, maar ik hou het – met pijn in het hart – bij deze ene quote.

“Het gaat erom je beperkingen te accepteren en daarbinnen te doen wat je deep down echt belangrijk vindt. Dat is een levenslang project.”
(Alain de Botton)

  • Er is ook het eye-opening interview met neuropsycholoog Margriet Sitskoorn over aandacht als ‘1 van de belangrijkste vaardigheden die we in deze tijd nodig hebben’.

    Over hoe de meesten van ons zich de hele dag door laten afleiden door dingen die ze eigenlijk niet wilden doen, waardoor er te weinig tijd overblijft voor dat wat we wel echt belangrijk vinden.

    Dit artikel was een game changer voor mij, en aanleiding om me te gaan verdiepen in het veelomvattende onderwerp ‘focus’. Ik schreef er recent een blogpost over.
  • En er zijn de rake inzichten van Dirk De Wachter over geluk, over ‘ons doorgeslagen streven naar succes en genot’, en de onderwaardering van zorgzaamheid.

“Gelukkig zijn, zoals dat wordt gepromoot in de media, heeft veel te maken met ‘wellness-achtige’ toestanden. Met ontspanning, met ‘alles moet leuk zijn’, met kicks en succes en zoveel mogelijk genieten.
Terwijl het daar niet om gaat.”

(Dirk De Wachter)

Verder bevat dit boekje nog veel meer blikverruimende interviews en verrassende inzichten over ‘leven, en hoe je dat doet’.

Omdat het kan – Eva Daeleman

OVER: Veerkracht, levenslust en ‘ont-moeten’.

Na een burn-out neemt Eva Daeleman, bekend van radio en TV, ontslag bij de radio en kiest ze resoluut voor een ander leven. Dit luchtig geschreven en zeer gevarieerde boek gaat over de zoektocht naar een leven leiden, los van wat anderen van je verwachten.

“Gun jezelf rust.
Uit rust komt kracht.”

(uit boek ‘Omdat het kan’)

In dit boek boordevol humor, persoonlijke bekentenissen en eigen inzichten, super goeie quotes, leestips en kleine gezonde receptjes geeft Eva Daeleman tips voor een lichter leven.

Ik ben momenteel nog niet zo ver in dit boek, maar ik ben ervan overtuigd dat ik er nog veel ideeën zal kunnen uithalen.

“Don’t practice self-care to fix yourself. Do it out of great love and respect for the person you are, and the body you live in.”
(door Nadia Narain – uit boek ‘Omdat het kan’)

De kracht van gedachten – Steffi Vertriest

OVER: Mindset & hoe je gelukkiger wordt door je gedachten te sturen.

Elke verandering in je leven start met een interne ommekeer, een verandering in je denken. En die gedachten kun je bewust sturen. Dit boek leert je hoe je je realiteit verandert en je geluksgevoel aanzienlijk vergroot door je gedachten bewust te controleren.

“De limieten van je gedachten zijn de limieten van je realiteit.”
(Steffi Vertriest)

Ietsje te hocus-pocus voor jou? Ik kan je verzekeren dat het dat helemaal niet is – en ik ben helemaal niet het zweverige type.

Want dit is míjn verhaal. Het bewust controleren van mijn gedachten – en Jumper(1) ook natuurlijk – was zowat het enige dat me gedurende de afgelopen rollercoaster jaren op de been heeft gehouden. En dat lijkt misschien weinig, maar het is heel veel.

Geluk zit hem immers niet in de feiten, maar in het hoofd. En je kunt jezelf volledig de put in praten / denken, of juist andersom in de richting van de hemel. Emoties vloeien voort uit gedachten. Dus eens je in staat bent om met een kritisch oog naar je eigen gedachten te kijken, en ze bij te sturen waar nodig, kun je ook je emoties bewust beïnvloeden.

Dit heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met je ogen sluiten voor de harde realiteit of met het ontvluchten van negatieve gedachten of gevoelens. Het is een kwestie van met een andere bril naar de dingen te kijken, een kwestie van mindset, zo je wil.

Ik ben daar ondertussen best goed in geworden, en dat heeft een onvoorstelbaar positieve invloed op mijn dagelijks leven.

Dit had dus míjn boek kunnen zijn. Ík had het moeten schrijven 😉 – al is het tot nog toe bij hier en daar een blogpost gebleven. Maar no hard feelings zene, Steffi. Ik gun je het schrijverschap van dit schitterende boek van harte.

Voor wie ervoor openstaat, kan dit een life changing boek zijn. En ook voor mij valt er nog heel wat uit te leren.

Thanks, Steffi!

Het Troostboek – Matt Haig

OVER: Troostrijke levenslessen

Het troostboek is een buitenbeentje in vergelijking met ‘gewone’ boeken over persoonlijke groei.

Het is een buitengewoon inspirerende literaire verzameling van overdenkingen, verhalen, lijstjes en oneliners die Matt Haig voor zichzelf schreef als houvast in moeilijke tijden, aangevuld met betekenisvolle verhalen en quotes van bekende en onbekende mensen uit de geschiedenis.

“Geluk overkomt je als je vergeet wie je geacht wordt te zijn, en wat er van je wordt verwacht. Geluk is een uiting van zelfacceptatie. Het is het warme briesje dat je voelt als je de deur opendoet naar wie je bent.”
(Matt Haig)

En, oh ja, je hoeft geen moeilijke tijd door te maken om uit dit boek massa’s inspiratie voor het leven te halen. Mooi geschreven en zeer fijn om te lezen!

Bonus boek! Homo Deus – Yuval Noah Harari

OVER: Een blik op de toekomst van de mens.

Een extraatje, iets helemaal anders. Homo Deus is geen zelfhulpboek, geen boek over persoonlijke groei, of iets van die aard. Maar dit geweldige, wereldberoemde boek over de toekomst van de mens zit evengoed boordevol inzichten over het leven, over geluk, en over de aard van de mens.

“Succes kweekt ambitie:
Mensen zijn zelden tevreden met wat ze al hebben. De meest gebruikelijke reactie van een menselijk wezen dat iets heeft bereikt, is niet tevredenheid maar het verlangen naar meer.
Mensen kijken altijd uit naar iets beters, iets groters, iets lekkerders.”
(Yuval Noah Harari)

‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ – Brené Brown:

OVER: Je kwetsbaar durven opstellen in een wereld die gericht is op perfectie.

Over de moed om je kwetsbaarheid te laten zien, om niet perfect te willen zijn en om risico’s te durven nemen. Brené legt uit dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg is naar moed, betrokkenheid en diepgaande verbinding.

Ik heb het boek zelf nog niet gelezen – het staat wel op mijn leeslijstje! – maar ik heb al heel wat over – en stukken uit – het boek kunnen lezen, en ik ben redelijk goed op de hoogte van de ideeën van Brené Brown aangaande kwetsbaarheid en schaamte.

Dit moet gewoon een schitterend boek zijn.

Het Leven en hoe het te leiden – Serge Simonart

OVER: Een leidraad voor het leven.

Hopen levenservaring gebundeld in 1 dik boek opdat de lezer zich niet aan dezelfde stenen zou stoten als de schrijver.

Dit boek is 1 van mijn veroveringen van op de boekenbeurs in Antwerpen. De kleine hoofdstukjes gaan elk over een ander onderwerp en staan los van elkaar. Ik ben er ondertussen al ver in gevorderd, en ik vind het nog steeds een schitterend en leerrijk boek.

Dit is zo’n reus op wiens schouders ik veel vroeger in mijn leven had willen klimmen.

How to win friends & influence people – Dale Carnegie

OVER: Hoe je je relaties verbetert door effectief en authentiek te communiceren.

In dit boek met zijn ietwat merkwaardige titel legt Dale Carnegie uit dat succes op persoonlijk en professioneel vlak in belangrijke mate steunt op effectieve sociale vaardigheden.

A.d.h.v. verhalen, voorbeelden en tips leer je hoe je mensen op een oprechte manier kunt overtuigen, hoe je je relaties positief kunt beïnvloeden, en impliciet ook hoe je jezelf en je leven naar een hoger niveau tilt.

Mijn 25 jaar oude exemplaar

Ik heb dit boek al zo’n 25 jaar in mijn bezit. Intussen zijn de vergeelde pagina’s opgesierd met een hoop kleurrijke markeringen en persoonlijke krabbels. Het heeft destijds een wereld doen opengaan voor mijn naïeve, binair denkende 25-jarige zelf, dat er vast in geloofde dat mensen overtuigen een kwestie is van rationele argumenten. Nu, enkele decennia later, besef ik dat emotie een veel groter aandeel heeft in menselijk oordelen dan feiten.

In de loop der jaren zijn er een aantal updates van deze – vandaag nog steeds erg populaire – management klassieker verschenen, maar ik ken alleen de versie van in de jaren negentig. Hij is ook te verkrijgen in het Nederlands: “Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt.”

Psychologie Magazine (maandblad)

OVER: Persoonlijke groei. Jezelf leren kennen. Ontdekken wat echt belangrijk voor je is.

Dit inspirerende tijdschrift heb ik ooit ontdekt bij de kapper. Er zijn exemplaren waarvan ik bijna elke bladzijde verslonden heb, en – zoals dat gaat – is er ook hier en daar een uitgave die mij persoonlijk minder interesseert.

Psychologies – Vlaamse editie (maandblad)

OVER: Onderwerpen gelijkaardig aan Psychologie Magazine

Niet te verwarren met Psychologie Magazine. De magazines en de topics lijken op elkaar, maar het zijn twee verschillende tijdschriften.

Zowel Psychologie Magazine als Psychologies – Vlaamse editie is te koop bij veel gewone krantenwinkels of via een abonnement. Ze zijn ook te spotten in menig wachtzaal.

Websites

6 Time traps

OVER: Time management en de vele manieren waarop we dagelijks heel wat tijd verliezen.Opmerking van de redactie:
Zeer binnenkort zal ik deze lijst met interessante websites en -links aanvullen. Niet zozeer een gebrek aan interessante sites, als wel aan tijd op dit moment 🙁
(ik ga er mijn tijdsmanagementcursus nog eens moeten bijhalen, vrees ik)

Kijk-tips: TV & Youtube

Brené Brown – The Call to Courage (Netflix special – NL ondertiteld)

OVER: Humoristische, inzicht verschaffende ‘onemanshow‘ over kwetsbaarheid, moed, schaamte en empathie.

De Amerikaanse Brené Brown is een bijzonder wijze vrouw. Verder is ze ook nog researcher, professor, auteur, en wat nog.

Ze is de host van 2 hele goede podcasts (zie verder), en ze schreef meerdere bestsellers over onderwerpen als kwetsbaarheid, schaamte, moed,… Ze heeft ook een populaire TED talk “De kracht van kwetsbaarheid” (Nederlands ondertiteld), die ik zelf nog moet bekijken.

Vulnerability is not winning or losing.
It’s having the courage to show up and be seen when we have no control over the outcome.

Vulnerability is not weakness. It’s our greatest measure of courage. “


Brené Brown


Van A tot Z: Dirk De Wachter (reeks op VRTnu)

OVER: Interview met de bekende psychiater Dirk De Wachter

Pat Donnez interviewt de bekende psychiater, spreker en schrijver aan de hand van 26 thema’s die elk beginnen met een letter van het alfabet.

Gezapig interview met een zeer bedachtzame Dirk De Wachter die al heel veel over het leven gemijmerd heeft – niet onlogisch, gezien zijn beroep – en die daar ook wel het een en ander over kan vertellen.

Luister-tips: Podcasts

PS: GROW What’s On Your Mind (NL)

OVER: Mindset, persoonlijke groei en sales. Gesprekken met inspirerende gasten.

Schitterende podcast van Peter Snauwaert over mindset en persoonlijke ontwikkeling – en soms ook nog over ‘verkopen’ – verkopen als in sales? Yep. Elke aflevering gaat Peter in gesprek met een inspirerende gast over 1 van deze onderwerpen. Ik ontdekte deze podcast nog niet zo heel lang geleden, maar hij behoort nu al tot mijn grootste favorieten. Ik moet wel bekennen dat ik aan cherry picking doe – al naargelang het onderwerp – en dat ik er tot nu toe nog nooit eentje over sales beluisterd heb. Waarmee ik alleen maar wil zeggen dat ik geen feedback kan geven over de sales tips in deze podcast.

The Mindset Mentor (EN)

OVER: Mindset, of wat had je gedacht?

Nog maar pas ontdekt, maar nu al grote fan!

Mindset is alles. Met de juiste mindset kun je de wereld aan. Zeg dat ik het gezegd heb! 😀 En het mooie is dat je je mindset zelf actief kunt bijsturen, zodat het steeds meer in je voordeel gaat werken, ipv tegen jou (want dat kan ook zomaar). Hoe? Bijvoorbeeld door met een open geest te beginnen luisteren naar een podcast als deze. 🙃

Werk & Leven (NL)

OVER: Twee West-Vlaamse dames op zoek naar balans in hun werk en hun leven

Luchtige, maar inspirerende podcast van twee West-Vlaamse dames, Kelly & Anouck, met nuttige tips voor wie – net als ik – op zoek is naar een evenwichtiger leven.

Vooral aflevering #038 over perfectionisme heeft mijn leven voorgoed veranderd. Ik kan spreken van een leven VÓÓR aflevering #038 van Werk & Leven, en van een leven erNA.

VOOR = ik, de perfectionist and proud to be one! En NA = ik, nog steeds een perfectionist, maar wel eentje die na zo’n luttele 50 jaar eindelijk door heeft dat perfectionisme echt niet OK is, en ermee aan de slag gaat.

Vanaf dat moment ben ik kleine, bewuste stapjes beginnen te zetten, weg van mijn perfectionistische zelf. En, al zijn er uiteraard(!) nog werkpunten, met bovenverwacht succes, kan ik eerlijk zeggen. Bedankt, Anouck & Kelly!

Ter info: Van deze podcastreeks worden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, maar ze is wel nog volledig te beluisteren op de website van Werk en Leven, op Spotify en op andere podcastplatformen.

The Life Coach School Podcast (EN)

OVER: Persoonlijke ontwikkeling, voor life coaches in opleiding

The Life Coach School Podcast van Brooke Castillo is voer voor gevorderden. Behoort wat mij betreft absoluut tot de top van de podcasts over zelfontwikkeling, maar is minder toegankelijk voor wie zijn of haar eerste wankele stapjes aan het zetten is op dit gebied. Deze podcast maakt dan ook deel uit van een uitgebreide opleiding voor professionele life coaches. Bijzonder leerrijk, maar in deze klas moet je wel goed opletten.

Dare to Lead with Brené Brown (EN)

OVER: Leiding nemen in je persoonlijke leven, en in je werk Gesprekken met grensverleggende pioniers en innovatieve creatievelingen die het voortouw durven te nemen.

Deze podcast gaat over de moed die nodig is om een leider te zijn, en de vaardigheden die je in staat stellen om die moed op te bouwen.

En dat zowel in je persoonlijke leven als op beroepsmatig vlak. En nee, je hoeft echt geen leidinggevende functie te hebben om uit deze podcast inzichten van onschatbare waarde te halen.

Brené Brown interviewt grensverleggende pioniers en innovatieve creatievelingen – waaronder schrijvers, wetenschappers, en types zoals Barack O’Bama en zo meer.

In 16 woorden: Een klasse bak van een podcast vol levenswijsheden en inzichten waarvan je het bestaan niet vermoedde.

De aflevering met klinisch psychologe dr. Edith Eger over “Recognizing the choices and gifts in our lives.” heeft uitzonderlijk veel indruk op me gemaakt.


Ter info:
Deze podcast is alleen te beluisteren op Spotify, of via de Dare to Lead website. Daar vind je ook alle podcastafleveringen volledig uitgeschreven terug.

Berg en Dal: Aflevering met Selah Sue (NL)

OVER: Gesprek met Selah Sue over haar/het leven.

In de podcastreeks Berg en Dal praat Klara presentator Pat Donnez elke aflevering met een andere gast. Ik heb van deze reeks nog maar enkele afleveringen beluisterd. Tot nu toe kon alleen de aflevering met Selah Sue me erg boeien.

Selah Sue is een dame met diepgang die, wellicht onder invloed van haar depressies, duidelijk al veel over het leven heeft nagedacht – en daar ook heel wat zinnigs over te zeggen heeft.

The FastForword Amy show (EN)

OVER: Online business coach Amy helpt entrepreneurs met hun bedrijf en met hun leven.

De overtuigende Vlaamse Amy Vandeputte deelt in haar Engelstalige podcast tips en inzichten voor (on-line) entrepeneurs, maar ook andere mensen, ‘niet-entrepeneurs’ dus – kunnen heel wat van haar opsteken.

Business Dad over Persoonlijk Leiderschap en Ondernemen (NL)

OVER: Tips & tricks over business, sales en mindset

Toegankelijke wekelijkse podcast van Vincent Vandeputte. De nadruk van deze podcast ligt op business, maar aangezien persoonlijke groei en groei op zakelijk vlak hand in hand gaan, zijn ook in deze podcast heel wat inzichten en tips te rapen rond zelfontwikkeling.

Voor de lezers onder ons: de podcastafleveringen kun je volledig uitgeschreven terugvinden op de Business Dad website.

Weetje: Vincent Vandeputte is de papa van FastForward Amy (= Amy Vandeputte).

Unlocking Us with Brené Brown (EN)

OVER: zie hieronder

Ik kan het niet laten om deze er toch ook nog aan toe te voegen. Gewoon, omdat alles wat Brené aanraakt in goud verandert. Ietwat overdreven – dat weet ik ook wel – maar haar podcasts zijn gewoon keigoed.

Waarover? Zo beschrijft ze haar podcast zelf:
“Conversations that unlock the deeply human part of who we are, so that we can live, love, parent, and lead with more courage and heart.”

Wat wil je dat ik daar nog aan toevoeg? Alleen dit nog misschien: de onderwerpen van deze conversations zijn heel divers, maar quasi elke aflevering die ik al beluisterde, heeft me waardevolle nieuwe inzichten bijgebracht.

Ter info: Ook deze podcast van Brené is alleen te beluisteren op Spotify, of via haar website zelf.

Netflix reeksen (e.a.) om gewoon van te genieten

En dan nog wat leuke tips die weinig of niets te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, levenslessen, time management, of iets van die strekking.

” Omdat echt ontspannen niet nuttig hoeft te zijn “
Ellen in Wanderland

Alleen Elvis Blijft Bestaan (Zaterdagavond op Canvas & VRTMAX)

In ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ gaat Thomas Vanderveken in gesprek met inspirerende gasten. Ze praten over hun leven en over videofragmenten die voor hen betekenisvol zijn.

‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ betekent voor mij: diepgang, rust, inspiratie en nieuwe inzichten.

Seizoen 12 is net afgerond in december 2022, maar alle reeds uitgezonden afleveringen van dit laatste seizoen kun je nog bekijken op VRT MAX.

Crash Landing On You (Netflix serie)

Een beetje spanning, een beetje humor en een beetje romantiek.

Over een jonge, Zuid-Koreaanse erfgename die door een ongeluk tijdens het paragliden terechtkomt in Noord-Korea en in het leven van een legerofficier die haar helpt onderduiken.

Zalige serie, vooral het tweede deel vond ik goed.

The Bold Type (Netflix serie)

Ontspannende, hele fijne dramady (= combinatie van drama en comedy) over de carrières, (liefdes)levens, en struggles van drie millennials die werken bij een vrouwentijdschrift in New York, en die elk hun eigen stem proberen te vinden.

Ik heb genoten van alledrie de seizoenen van The Bold Type.
Valt onder de categorie ‘a girly thing’, om aan te geven dat ik vermoed dat het eerder iets is voor vrouwen, dan voor mannen. Maar je kunt natuurlijk nooit weten he.

Bridgerton (Netflix serie)

Rijkdom, verraad, lust en romantiek binnen de Londense high society, gezien door de ogen van de machtige Bridgerton familie.

Een kostuumdrama als dit skip ik meestal vlotjes, maar ik heb er geen moment spijt van dat ik deze reeks een kans heb gegeven.

Er zijn inmiddels 2 seizoenen uit. Ik heb het 2de seizoen nog niet gezien, maar met seizoen 1 had ik moeite om het niet in 1 keer te bingewatchen. Ik kijk ernaar uit om binnenkort aan seizoen 2 te beginnen.

The Queen’s Gambit (Netflix serie):

Absolute topreeks die naar mijn gevoel iedereen(?) al gezien heeft.

Een jong meisje in een weeshuis in de jaren ’50 ontdekt quasi toevallig dat ze een groot schaaktalent is. Ze groeit uit tot een wereldster, terwijl ze vecht tegen haar verslaving.

Dit behoort wat mij betreft tot het beste wat Netflix te bieden heeft.

Gilmore girls (Netflix serie)

Komische serie waarin de onafhankelijke, alleenstaande moeder Lorelai haar intelligente , studerende dochter Rory opvoedt. Een reeks – vol snelle conversaties en ad-rem replieken – die ik met plezier helemaal heb uitgekeken.

Suits (Netflix serie)

Mike, een schoolverlater zonder diploma, weet indruk te maken op Harvey, een topadvocaat met een vlijmscherpe geest, en krijgt een felbegeerde baan aangeboden als advocaat-stagiair.

Clever, snel, scherpe dialogen, komisch, advocatenkantoor, New-York, business.
Dat zijn de woorden die als eerste bij me opkomen wanneer ik denk aan de serie Suits met de zelfverzekerde Mike, en de aantrekkelijke, arrogante Harvey Specter.

Leuke uitstapjes

‘t Boshuisje in het Zoerselbos – Wandelen en restaurant

Het Zoerselbos is een natuurreservaat van 400 hectaren in de gemeente Zoersel. Je kunt er fijne lange wandelingen maken, al dan niet met hond.

Midden in het groen, aan het begin / einde van de wandeling is er het – sfeer en gezelligheid uitstralende – Boshuisje, waar je iets kunt eten of drinken. Deze foto heb ik vorige winter genomen.

‘t Boshuisje Zoerselbos

Je kunt je auto parkeren vlakbij restaurant In De Wandeling (adres: Peggerstraat 58 te Zoersel).

Ter info:
Alle meningen zijn die van mij persoonlijk. Tenzij anders vermeld geef ik alleen tips over dingen die ik zelf gelezen, beluisterd, bekeken, bezocht heb en waar ik zelf fan van ben. Ik krijg geen geld – nada, noppes, riens du tout – om producten of links te promoten. Ik weet het, het is godgeklaagd. Boehoe! 😢

Ellen in Wanderland