Recept voor een sprankelend leven
Leef elke minuut van het leven

Recept voor een sprankelend leven

Laat je leven sprankelen en je persoonlijkheid schitteren. Maak van je leefwereld een (nog) blijere plaats.

Wacht niet tot het geluk je toelacht. Stel je leven niet uit tot de volgende vakantie, een volgende job, een nieuw lief,… of wat het dan ook is waar je hevig naar verlangt.

Don’t wait for the perfect moment.
Take the moment and make it perfect (enough).

De wortel is niet de essentie

Stel geen voorwaarden aan je geluk. Het zou zomaar kunnen dat je eisen nooit ingewilligd worden, en dat je op een dag moet vaststellen dat je het grootste deel van je tijd op aarde hebt doorgebracht in de wachtzaal van het leven.

Laat je niet vangen door een bedrieglijke droom van Het Grote Geluk dat altijd extern en in de toekomst te vinden is.

Het Grote Geluk voor altijd extern en in de toekomst


Wacht niet met tevreden zijn tot je de wortel te pakken hebt.

De toekomst is al begonnen. Dit leven is de enige opvoering, niet de generale repetitie.

(Serge Simonart)

Elk ordinair moment heeft het in zich om te schitteren

Leef hier, en leef nu.

Pak iedere onvolmaakte minuut van je leven vast, en laat ze sprankelen. Leef alsof je Tinkelbel zelf was, en strooi je magische sterrenstof over elk ogenblik uit.

 • Leef! Terwijl je bij de garage wacht tot je auto hersteld is.

  Maak een praatje met die meneer die daar ook maar zit te wachten. Toon interesse in hem, stel vragen, en gooi er een paar kwinkslagen tussendoor. Licht de ruimte op met je stralende aanwezigheid. Misschien leer je iets uit het gesprek. En met een beetje geluk wordt het nog een gezellige bedoening.


 • Leef! Wanneer je (hoofd)pijn hebt.

  Verleg je aandacht naar iets fijns. Afleiding verzacht de pijn – trust me, I know. Creëer voor jezelf de mogelijkheid om te genieten, al is het aarzelend. En laat de pijn maar voor wat die is.


 • Leef! Terwijl je je voorovergebogen een weg baant doorheen de storm en de regen.

  Letterlijk: wanneer je je met hond buiten in het donker bevindt, terwijl ‘Eunice’ over het land raast. Het is duidelijk dat je daar op dat moment niet wilt zijn. En toch kun je het niet helpen dat al dat natuurgeweld een brede lach op je gezicht doet verschijnen.

  Of metaforisch: bij grote tegenslagen in het leven. Wie zegt trouwens dat je soms niet verdrietig en gelukkig tegelijk kunt zijn?


 • Leef zelfs wanneer je in de file staat.

  De file wordt er niet kleiner op omdat jij je druk zit te maken achter het stuur. Van een situatie waarop je geen invloed hebt, kun je maar beter het beste maken.

  Kijk om je heen, bewonder de velden, laat je meevoeren door je fantasie. Zet je favoriete muziek op en kweel mee, luid en vals. Geen kat die het hoort. Geniet zoveel je kan, dit is jouw moment. Luister gefascineerd naar een podcast. Denk aan dat ene fijne moment, vorige week woensdag. Of verzin iets anders, wees creatief.

  Het maakt me niet uit hoe, maar leef in godsnaam!

Gooi je halve leven niet op de schroothoop

Halveer je levenstijd niet door alleen voor de zogenaamd ‘mooie tijden’ te leven, en voor het overige deel te hopen dat het zo snel mogelijk voorbij zal zijn.

Want het leven kent geen pauzes, en doet niet aan herkansingen. Ook tijdens alle minder euforische uren tikt de klok ongestoord door. Til die banale momenten eigenhandig op, verhef ze naar een hoger niveau.

Dans en zing wanneer je je goed voelt.
En als je je slecht voelt, dans dan. En zing.
Het zal je goeddoen.

Tover een glimlach op je eigen gezicht en in 1 moeite door op dat van een ander. Niemand is daar beter voor gekwalificeerd dan jijzelf.

Er is altijd licht,
Als je maar de moed hebt om het te zien,
Als je maar de moed hebt om het te zijn.

(Amanda Gorman)

Voor al wie vandaag niet in Oekraïne woont, zijn er in ons westerse leven over het algemeen niet zo verschrikkelijk veel minuten die het niet verdienen om geleefd te worden.

Geef jezelf het allermooiste geschenk

Gun jezelf je leven.

Beloof jezelf vandaag dat jij je later op je sterfbed niet ontevreden en stomverbaasd zult afvragen waar alle tijd ineens gebleven is.Lees ook:

Boekentip!

‘Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt’ – Dale Carnegie:

Focus op contact tussen mensen. Boordevol tips over hoe je je leven en dat van anderen doet sprankelen. Zie ook mijn korte bespreking van dit boek op de pagina ‘Expert Aan Het Woord’.


Join the discussion

Ellen in Wanderland