Levensveranderende boeken, podcasts, links, TV-tips samengebracht op 1 webpagina

Levensveranderende boeken, podcasts, links, TV-tips samengebracht op 1 webpagina


Ben je nieuwsgierig? Op zoek naar nieuwe inzichten, wat extra levenswijsheid, een beetje meer simpel geluk? Wil je je blik verruimen, je leven in handen nemen, en bewust kiezen voor wat jij belangrijk vindt?

De beste adviezen over het leven gebundeld op 1 nieuwe pagina


Dan komt dat perfect uit want deze website “Ellen in Wanderland” bevat vanaf vandaag een splinternieuwe pagina die de beste tips en adviezen van experts ter zake samenbrengt.

Op de “Hoe leef je het leven?” webpagina vind je links naar de meest inspirerende podcasts, boeken, websites, TED talks, Netflix en TV- dinges, ... en ook nog wat commentaar van mij persoonlijk.

If I have seen further than others,
it is by standing on the shoulders of giants.

Isaac Newton

Isaac Newton, ‘ontdekker’ van de zwaartekracht en één van de grootste wetenschappers uit de geschiedenis, bedoelde hiermee dat hij zijn baanbrekende ontdekkingen / uitvindingen alleen maar heeft kunnen doen omdat hij kon bouwen op de inzichten van grote denkers die hem vooraf gingen.

En hij had overschot van gelijk. Natuurlijk.
Het is zó dat onze wereld in elkaar zit. Alleen zó kan ze blijven draaien. Elke minuut van de dag, en in alles wat we kennen, kunnen en doen, bouwen we op de ontdekkingen en inzichten van onze voorouders.

En – guess what – ook wanneer het gaat om het begrijpen van het leven, hoeven we niet telkens – elk nieuw leven/individu – opnieuw van een wit blad te beginnen om tot doorzicht, visie en een beetje levenswijsheid te komen.

Wat voor Newton gold, is evengoed waar voor jou en mij. Ook ons zijn er al grote denkers voorafgegaan; wijze reuzen die veel hebben nagedacht over het leven; reuzen op wiens schouders we met gemak kunnen klimmen, en die ons zo in staat stellen om verder te kijken dan de horizon die we tot nu toe zagen.

Er is een massa aan razend interessante informatie out there. Er bestaat eeuwenoude en hele recente wijsheid, input in allerlei vormen die ons heel wat problemen en pijn kan besparen. Het is alleen een kwestie van de beste experts selecteren, en de moeite doen om te luisteren naar wat die reuzen ons willen vertellen.

Met de nieuwe webpagina “Hoe leef je het leven?” kan ik je misschien een klein duwtje in de rug geven.

Maar waar – the hell – ís die fameuze pagina dan?

Awel:


Psssttt…

Nog iets over de nieuwe boekenbeurs LEES!Hier nog enkele impressies van een half dagje boekenbeurs in Antwerpen – pardon ‘Boekenfestival Lees!’ – een tweetal weken geleden, waar ik me in een speciaal stukje Wanderland – vrij vertaald: Wonderlijk Dwaalland – waande.

Levensveranderend boek
Levensveranderend boek – Serge Simonart
Geen heel goeie selfie. Precies wat te veel gecomprimeerd.
Niet druk op de laatste dag
Super interessant life interview met Mark Elchardus en Peter de Keyzer over hun nieuwste boek
Kinderboeken stand
Fotogenieke stand van ik-weet-niet-wat


Ik heb daar de hele tijd – letterlijk – als een idioot met een smile van het ene oor tot het andere rondgelopen. Zo verschrikkelijk genoten! Dat soort dingen doe ik het liefst alleen, wat goed uitkwam want er was ook niemand om mee te gaan.

Dwalen. Rondkijken. Praten met wie ik wil. En me terugtrekken in mezelf en in de boeken, de sfeer opsnuiven, en observeren wanneer ik even geen zin heb in contact.

LOVE IT!

Join the discussion

Ellen in Wanderland